Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові затримали ще одну сепаратистку-військовослужбовця

Як повідомили в прес-центрі СБ України, cпівробітники Служби безпеки України викрили у Львові військовослужбовця, яка пропагувала сепаратистські ідеї в російських соціальних мережах.

Жінка, що мала доступ до секретної інформації, поза службою розповсюджувала у мережі російські пропагандистські штампи, агітувала за розширення території т.зв. "новоросії", відкрито підтримувала існування терористичних псевдоутворень "ДНР/ЛНР". Військовослужбовець також у соцмережах закликала до насильницької зміни конституційного ладу та ухилення від мобілізації.

Співробітники спецслужби встановили особу жінки, яка залишала коментарі під чужим прізвищем та за сприяння військової служби правопорядку затримали її. Під час обшуків за місцем проживання зловмисниці правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку з доказами антиукраїнської діяльності. 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України. Перевіряється інформація про можливі факти розголошення військовослужбовцем державної таємниці.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ