Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові жінці з Бахмуту пересадили тканини зі спини на кінцівку

У Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ вони пересадили тканини зі спини на кінцівку, аби врятувати ногу від ампутації 40-річній жінці, яка постраждала від ракетного удару росіян.
Фото - ЛМР

У липні жінку ледь живою відкопали з 5-метрової вирви, що утворилася від прильоту російської ракети. До лікарні Дніпра Оксану доправили у вкрай важкому стані: уламкові поранення правої легені, печінки, обширні рани лівого плеча, відкритий перелом обох ніг та правої руки. Одинадцять днів за її життя боролися в реанімації.

Щойно стан вдалося стабілізувати, евакуаційним потягом Оксану доправили до реабілітаційного центру Львова. Лікарі долікували рани живота, рук, ніг і зберегли нижню кінцівку, яка має складний відкритий перелом, від ампутації. 

Пацієнтка мужньо витримала понад 10 хірургічних втручань. Зрештою, хірурги вдаються до складної реконструктивної операції «free flap», повідомляють в ЛМР.

Це втручання хірурги виконали спільно з Сарою Такер – відомою британською реконструктивною хірургинею з Оксфордської клініки. Вони взяли клапоть найширшого м‘яза спини та пересадили його на травмовану ділянку ноги, зшиваючи найменші судини.

Операція, тривалістю 12 годин, завершилась успіхом: оголену кістку вдалося закрити, пересаджена ділянка тканин приживається і відновлюється кровопостачання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ