Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові зняли фільм «Наталка Полтавка». Прем'єра 15 листопада

Фото зі зйомок фільму.
Фото зі зйомок фільму.
Фото зі зйомок фільму.
Фото зі зйомок фільму.
Фото зі зйомок фільму.
Фото зі зйомок фільму.
Фото зі зйомок фільму.
Фото зі зйомок фільму.
1/4
У неділю, 15 листопада, о 18.00 та 20.00 ТРК «Львів» транслюватиме дві серії відеофільму-вистави «Наталка Полтавка». Фільм-вистава став спільним проектом львівських майстрів Національного академічного українського театру імені Марії Заньковецької та працівників ТРК «Львів». Про це творці фільму розповіли учора, 10 листопада, під час прес-конференції у Львові.

«Ми не відкривали нічого нового, а просто згадали часи, коли на телебаченні робили такий продукт і транслювали постановки вистав. Тоді у театралів другим домом був «Високий Замок», - сказав виконавчий директор Львівської філії НТКУ «Львівська регіональна дирекція» Михайло Хвойницький.

За його словами, для екранізації обрали саме виставу «Наталка Полтавка», адже класика є завжди актуальною.

«Це перший крок до серйозного виробництва кіно продукту на Львівщині і львівське телебачення має можливості для цього. Ми маємо бачення для нових постановок», - сказав він.

Хвойницький додав, що фільм знімали у Шевченківському гаї протягом чотирьох днів влітку.

Художній керівник Національного академічного українського театру імені Марії Заньковецької Федір Стригун зазначив, що точну автентику Полтавщини відтворити не вдалося, але атмосфера природи і Шевченківського гаю зробила чи не найбільший внесок і вистава набула нового змісту.

Він також наголосив, що вдалося розкритися молодим акторам, які знімалися у фільмі. Самі ж молоді митці зізналися, що найбільше переживали, щоб не підвести свого Федіра Стригуна.

Додамо, що у фільмі знялися актори Національного академічного українського театру імені Марії Заньковецької: Таїсія Литвиненко, Федір Стригун, Богдан Козак, Наталія Поліщук (виконала роль Наталки Полтавки), Назар Московець, Роман Гавриш.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ