Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Личаківському районі Львова хочуть створити великий парк

У Личаківському районі Львова хочуть створити парк, інформує кореспондент Гал-інфо.

Учора, 30 червня, на засіданні постійної депутатської комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Львівської міської ради розглянули низку питань, які стосуються облаштування скверів у Львові.

Комісія розглядала питання внесення змін до ухвали міської ради "Про затвердження переліку та меж скверів Личаківського району м. Львова". Йдеться про сквер на вул. Пекарській, 52-56 - вул. І. Мечникова, 16 орієнтовною площею 1,4500 га.

Голова комісії Олексій Різник звернувся до  управління земельних ресурсів Львівської міської ради з проханням доопрацювати це питання та розширити межі ділянки, щоб створити на цій території повноцінний парк.

Сусідні землекористувачі, а саме Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького, Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького та Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня також мають свої зелені зони. Окрім того є частина зелених насаджень, яка не увійшла до запропонованої ділянки скверу.

"Впевнений, що сусідні землекористувачі не заперечуватимуть проти створення парку. Реально земельну ділянку можна збільшити до 3 га. Наше завдання зберегти для львів’ян як можна більше громадських просторів та зон відпочинку. Тим більше, що влітку саме зелені насадження рятують жителів великих міст від аномальної спеки", - сказав Олексій Різник.

Відтак комісія скерувала питання на доопрацювання із дорученням управлінню земельних ресурсів щодо збільшення земельної ділянки та створення парку.

Також члени комісії підтримали питання облаштування скверу у Шевченківському районі на вул. Т. Шевченка (біля будинків 386, 392, 402 - 406) орієнтовною площею ділянки - 0,7500 га. Також комісія підтримала внесення змін до ухвали міської ради “Про затвердження переліку та меж скверів Франківського району м. Львова“. Сквер між будинками на вул. В. Антоновича, 115 та вул. Гіпсовій, 36-в орієнтовною площею земельної ділянки 0, 0300 га

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ