Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Мінінфраструктури повідомили, коли Україна домовиться з ЄС про "відкрите небо"

Єврокомісія схвалила оновлений проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про Спільний авіаційний простір між Україною, Європейським Союзом та його державами-членами. Наступний крок – внесення проекту на розгляд Ради ЄС та його остаточне схвалення.
Air Serbia

Про це інформує Урядовий портал з посиланням на Міністра інфраструктури Владислава Криклія.

«Процес підготовки до підписання Угоди про Спільний авіаційний простір з ЄС триває. Як для нас, так і для європейської сторони найскоріше укладення цієї Угоди є одним із головних спільних завдань на сьогодні. Розраховуємо на її підписання вже у другій половині червня», - сказав він.

За його словами, підписання Угоди про Спільний авіаційний простір з ЄС дозволить наблизити українських авіаперевізників до європейських, зняти монополію на окремі маршрути, встановлені двосторонніми договорами, та полегшити відкриття нових.

«Підписуючи Угоду про САП, ми беремо на себе зобов’язання привести у відповідність до європейських стандартів українське законодавство у сфері безпеки польотів, організації повітряного руху та захисту довкілля. У майбутньому як і українська, так і європейська сторона матимуть необмежені комерційні права на виконання польотів всередині України та між Україною та ЄС. Це дозволить не лише суттєво підвищити конкуренцію на ринку, а й сприятиме зниженню цін на квитки», - пояснив Владислав Криклій.

Також укладення Угоди сприятиме швидшому відновленню ринку авіаперевезень внаслідок коронакризи та розвитку внутрішніх авіанапрямків.

Як зазначав Владислав Криклій раніше, зі свого боку Україна виконала всі покладені на неї зобов’язання та формальності, необхідні для підписання Угоди про Спільний авіаційний простір.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ