Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Мінську запронували обміняти Сенцова і Кольченка на двох ГРУшників, – Рубан

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка,засуджених у Росії, запропонували обміняти на російських спецпризначенців ГРУ Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва, затриманих в Україні.

Як повідомив Володимир Рубан, керівник Центру звільнення полонених Офіцерського корпусу, пропозиція надійшла від російської сторони на зустрічах у Мінську минулого тижня. Він зауважив, що зараз рішення має прийняти українська сторона.

«На сьогоднішній день пропозиція провести цей обмін хоч завтра, справа – за нашою стороною», – пише Рубан у фейсбук.

25 серпня Північно-Кавказький військовий окружний суд Російської Федерації у Ростові-на-Дону виніс рішення по справах українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка. Сенцова звинувачують у створенні та керуванні терористичним угрупуванням, а Кольченка в участі у ній. Суддя вирішив призначити Сенцову 20 роки колонії суворого режиму, 10 — для Кольченка.

16 травня під час бою під Щастєм, Луганська область, у полон було взято двох військовослужбовців 3-ї окремої бригади спецпризначення ГРУ Генштабу ЗС РФ – капітана Євгенія Єрофєєва і сержанта Алєксандра Алєксандрова. Як заявляло СБУ, полонені російські спецпризначенці не підлягають обміну і не будуть повернуті Росії.

hromadske.tv

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ