Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У МОН кажуть, що опорних шкіл буде 100

У Міністерстві освіти і науки повідомляють, що конкурс на визначення опорних шкіл ще триває і підбиття його підсумків відбудеться в основному у квітні, інформує освітній портал.

"Майже два місяці поспіль загальноосвітні навчальні заклади беруть участь у районних та обласних конкурсах на кращу опорну школу", - зазначають в Міністерстві освіти.

За інформацією відомства, для проведення конкурсу на найкращий проект опорної школи уряд виділив місцевим органам влади 200 млн грн.

Школу в Яворівському районі обрали для пілотного проекту Мінфіну

Перші переможці були визначені ще в середині березня на Черкащині. Ними стали Білозірська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, Городищенська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 та Монастирищенська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 5.

"Всього вже визначено 67 переможців на кращу опорну школу у 11 областях: Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Кіровоградській, Львівській, Полтавській, Тернопільській, Херсонській, Черкаській та Чернігівській", - повідомили в Міністерстві освіти.

Найближчим часом обласні конкурсні комісії розглянуть матеріали та визначать переможців на Волині, Луганщині, Миколаївщині, Одещині та Рівненщині.

Проте в Дніпропетровській, Донецькій, Івано-Франківській,  Сумській, Хмельницькій, Чернівецькій, Київській та Харківській областях конкурси триватимуть ще й у травні.

У Міністерстві освіти і науки також повідомили, що до початку нового навчального року в Україні буде створено близько 100 опорних шкіл.

Як відомо, 21 квітня Міністерством фінансів був оприлюднений перелік 24 опорних шкіл для реалізації "пілотного" проекту, що став можливий завдяки підтримці групи донорів, серед яких - Уряд США, Western NIS Enterprise Fund, а також компанія "Майкрософт Україна".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ