Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У МОН пройде концерт, присвячений 15-річчю Вікіпедії

15 січня 2016 року о 18.00 у Мистецькій вітальні Міністерства освіти і науки України з нагоди 15-річчя Вільної інтернет-енциклопедії Вікіпедія відбудеться концерт.

Захід покликаний представити музичні проекти, якими займаються редактори української мовної версії Вікіпедії.

Композитор і редактор української Вікіпедії Андрій Бондаренко виконає свій твір «Гімн Вікіпедії», в основі якого – тексти вільної інтернет-енциклопедії, її основних засад і правил.

Під час концерту також буде виконано видатні твори вокальної класики в українських перекладах Дмитра Ревуцького, Миколи Зерова, а також сучасних авторів. Відвідувачі зможуть почути твори композиторів різних епох від Г. Перселла до С. Рахманінова, багато з них звучатимуть в українському перекладі вперше.

У виступах задіяні понад 20 учасників, серед яких – народна артистка України Наталія Свириденко, заслужена діячка мистецтв України Оксана Петрикова, заслужені артисти України – Віктор Тетеря, Наталія Кречко, Оксана Дондик.

Кілька інструментальних мініатюр буде виконано лауреатами фортепіанного конкурсу «Каштановий рояль» – першого у світі музичного конкурсу, за умовами якого, починаючи з 2013 року, кращі записи завантажуються в проекти Фонду «Вікімедіа» на умовах вільних ліцензій.

Слід зазначити, що Вікіпедія – це не тільки енциклопедія, а також спільнота волонтерів, які не шкодують свого часу і зусиль, щоб забезпечити всім охочим вільний доступ до всієї суми знань людства. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ