Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Два навчальні заклади Львівщини стануть учасниками міжнародного проєкту

Два професійно-технічні навчальні заклади Львівщини стануть учасниками програми «DECIDE: ПРОФТЕХ».

З шести запропонованих навчальних закладів від Львівщини представники проєкту обрали два: Державний професійно-технічний навчальний заклад «Сокальський професійний ліцей» та ДПТНЗ «Міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та будівництва». Про це повідомив Департамент освіти і науки Львівської ОДА. 

Мета «DECIDE: ПРОФТЕХ» – об’єднати зусилля визначених обласних державних адміністрацій, 10 обраних територіальних громад та 10 закладів професійно-технічної освіти, шкіл та бізнесу, щоб побудувати систему профорієнтації та підвищити престижність професійної освіти серед молоді. 

Кожен заклад також зможе отримати грант у розмірі 3,6 млн грн на створення профорієнтаційної майстерні. Реалізує цей напрям Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України.

«Ми раді, що Львівщина стала партнером-учасником чергового, великого проєкту у галузі професійної освіти. Ми подали 6 заявок для участі в конкурсному відборі. Згодом представники проєкту DECIDE здійснили моніторинговий візит у заклади, після чого конкурсна комісія відібрала два заклади Львівщини.
Вважаю, що проєкт такого формату є дуже цікавим, бо обʼєднує всіх: обласну адміністрацію, громаду, заклад та бізнес. Окрім того, що DECIDE надає фінансовий ресурс, до співфінансування долучаються облдержадміністрація, громади й заклади.

Ми переконані, що до кінця року ми спільно зреалізуємо два проєкти: кулінарний та профорієнтаційний хаби і таким чином залучимо в розвиток двох профтехів орієнтовно 10 млн грн.

Дякуємо нашим закладам і громадам за активність, а донорам й партнерам за потужну підтримку!», - прокоментував начальник відділу інновацій, професійної, фахової передвищої та вищої освіти департаменту освіти і науки ЛОВА Іван Пикус. 

Перемога у відборі до цього проєкту відкриває перед закладами нові можливості. Зокрема, планується, що DECIDE допоможе установам розробити стратегію інституційного розвитку, підтримає участь викладачів та майстрів у програмах професійного розвитку, а також сприятиме поліпшенню партнерства з бізнесом.
Обидва заклади також отримають гранти та експертну допомогу в організації профорієнтаційних заходів, а представники громад зможуть долучитися до професійних програм з підготовки кар’єрних радників. 

Крім цього, дві школи громад долучаться до пілотування матеріалів з профорієнтації Цюрихського педагогічного університету (Швейцарія), а також організують екскурсії на підприємства та профорієнтаційні заходи для дітей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ