Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У МОУ триває виконання завдань основного етапу оборонного огляду

Відповідно до вимог Указу Президента від 16 травня 2019 року № 225 в Міністерстві оборони України триває оборонний огляд. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі МОУ.

В рамках цієї роботи, 29 серпня 2019 року відбулася робоча нарада з керівниками робочих підгруп та визначених представників інших складових сил оборони під керівництвом першого заступника Міністра оборони України, голови Міжвідомчої робочої групи з питань проведення оборонного огляду Івана Руснака.

Нараду було присвячено обговоренню попередніх підсумків виконання  завдання планування сил (огляду спроможностей) основного етапу оборонного огляду.

З доповіддю щодо попередніх підсумків виконання завдання планування сил (огляду спроможностей), а також формування функціональних груп спроможностей та Єдиного переліку (каталогу) спроможностей Міністерства оборони, Збройних Сил України та інших складових сил оборони виступив заступник начальника Головного управління оборонного планування Генерального штабу Збройних Сил України, керівник робочої підгрупи № 2 полковник В’ячеслав Дем’яненко.

Додатково учасники наради були ознайомлені зі станом виконання завдання щодо формування переліків необхідних та критичних спроможностей та їх носіїв для виконання завдань за ймовірними сценаріями виникнення та розвитку ситуацій, а також переліку надлишкових спроможностей.

Про стан опрацювання проєкту Основної об’єднаної оперативної концепції, із співдоповіддю, виступив тимчасово виконуючий обов’язки начальника управління планування розвитку Головного управління оборонного планування Генерального штабу Збройних Сил України полковник Олександр Тарасенко.

Крім того, учасників наради було ознайомлено з можливостями підприємств національної економіки стосовно постачання основних зразків озброєння та військової техніки для Збройних Сил України та інших складових сил оборони, а також закупівель за імпортом на середньострокову перспективу.

В обговоренні питань прийняли участь як представники Міноборони та Збройних Сил, так і представники інших складових сил оборони.

Наприкінці наради, першим заступником Міністра оборони України було визначено завдання щодо доопрацювання визначених питань та їх подальшого розгляду на засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань проведення оборонного огляду, яке планується провести 19 вересня 2019 року із запрошенням представників центральних органів виконавчої влади та інших органів державної влади України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ