Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У МОЗ анонсували запровадження "жовтої" зони та розповіли про імовірність локдауну

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін анонсував впровадження найближчим часом "жовтої" зони карантину в країні, а також заявив, що в листопаді можуть запровадити локдаун.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його слова під час ефіру "Сніданку з 1+1".

"Найближчим часом Україна вийде із "зеленої" зони. Ми будемо вимушені запровадити "жовту", де, наприклад, будуть більш жорсткі обмеження щодо відвідування масових заходів або спортзалів", - сказав Кузін.

Однак головний санітарний лікар наголосив, що для вакцинованих громадян планують ввести привілеї, зокрема це стосуватиметься відвідувань спортзалів.

"Наприклад, не буде регулюватися кількість людей на 1 кв. м, якщо ми говоримо про функціонування спортивних залів. Такі норми будуть діяти для вакцинованих як для обслуговуючого персоналу, так і до людей які відвідують той чи інший заклад", - зазначив Кузін.

Кузін зазначив, що ще немає конкретної цифри, за якої в Україні запровадять посилений карантин. На його думку, уникнути локдауну не вдасться.

"Але якщо ми говоритимемо про "червоний" рівень небезпеки, то він буде не раніше листопада", - повідомив головний санітарний лікар.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ