Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У МОЗ повідомили, хто передусім отримає щеплення вакциною CoronaVac

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що насамперед щеплення вакциною від коронавірусу CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech отримає маломобільна група населення похилого віку.
фото - з Facebook

Про це він повідомив під час свого брифінгу.

Зокрема він зазначив, що вакцина CoronaVac однодозна, а та, яка використовується сьогодні в Україні - десятидозна. З цих причин він китайський препарат будуть використовувати на тих платформах і для тих категорій населення, які "унеможливлять в подальшому розлив".

Він сказав:

"Зокрема, пріоритет буде виділено на маломобільну групу населення похилого віку, для того, щоб наші мобільні бригади проїжджали по місцях проживання маломобільних людей і провакцинували цією вакциною маломобільних людей, а також їх опікунів”

Також він повідомив, що на сьогодні приблизна кількість таких людей – 40 тисяч.

За його словами, згодом передбачається введення двох доз, тобто перше щеплення і за 20 днів - друге.

"Тому ми розраховуємо нашу стратегію використання цієї вакцини, першої партії, саме для маломобільних груп населення похилого віку”, - додав він.

Нагадаємо, як повідомляло раніше Гал-інфо, Індія вирішила тимчасово призупинити експорт вакцини від коронавірусу Covishield (яка є аналогом AstraZeneca/Oxford) за кордон.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ