Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У МОЗ розповіли, коли планують запроваджувати бустерну дозу в Україні

Питання щодо можливості запровадження бустерної дози від COVID-19 в Україні у Міністерстві охорони здоров'я планують розглядати у січні.
Віктор Ляшко

Про це інформує УНН із посиланням на селекторну нараду під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

"... у січні МОЗ планує розглянути питання щодо можливості запровадження бустерної дози з урахуванням підходів Європейського Союзу", - зазначив голова МОЗ Віктор Ляшко.

Як повідомили у МОЗ, шість тижнів поспіль в Україні спостерігається зниження кількості госпіталізованих. Зайнятих ковідних ліжок наразі 21 567. За минулий тиждень було госпіталізовано 12 908 осіб. За інформацією МОЗ, Україна одна з перших у Європі пройшла осінній спалах захворюваності, і наразі показники відповідають середньоєвропейським.

Там нагадали, що 16 грудня було зареєстровано наказ про розширення переліку професій, для яких вакцинація проти COVID-19 є обов'язковою.

"Наказ набере чинності 20 січня 2022 року та стосуватиметься всіх працівників органів місцевого самоврядування, закладів охорони здоров’я державної й комунальної форми власності, а також всіх комунальних підприємств, установ та організацій", - повідомили в уряді.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що українці, які щепилися за кордоном, повинні мати нагоду отримати тисячу за вакцинацію.

"Необхідно надати їм можливість перенести сертифікати в Дію", - сказав він

Нагадаємо, що раніше в Україні запровадили додаткову дозу вакцини від коронавірусу для людей з важкими супутніми хворобами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ