Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У МОЗ розповіли про нові імовірні карантинні обмеження

Кабінет міністрів України розробляє нові правила карантину, які передбачають привілеї для вакцинованих осіб від COVID-19. Поки не буде ухвалено рішення, Україна залишається в “зеленій” зоні.
Віктор Ляшко

Про це під час сьогоднішнього засідання уряду сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

"Ми пропонуємо наблизити якість життя вакцинованого населення проти COVID-19 до звичного. Тому на цьому тижні ми розпочали спільно з усіма міністерствами працювати над змінами до карантинних норм... Зокрема, більшість обмежень, передбачених у “жовтому” та “червоному” рівні епідемічної небезпеки, не будуть застосовуватимуться у випадку, якщо будуть вакциновані колективи або відвідувачі закладів... Для “жовтого” рівня достатньо буде одна доза вакцини, а вже для “червоного” буде потрібний повний курс щеплень“, — розповів Ляшко.

За його словами, робота закладів освіти у “жовтому” рівні не буде обмежуватися за умови 80% вакцинованих хоча б однією дозою.

“І лише коли ця постанова набере чинності, а це як мінімум сім днів з моменту її розгляду на засіданні уряду, пропонуємо скликати засідання Національної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де розглянути питання встановлення "жовтого“ рівня на території всієї країни. До того часу всі, зокрема заклади освіти продовжують працювати за правилом "зеленого“ рівня”, — заявив Ляшко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ