Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У музеї “Бойківщина” покажуть виставку картин краматорського десантника

Завтра, 27 червня, у комунальному закладі "Історико-етнографічний музей "Бойківщина" у Самборі відкриється виставка робіт військовослужбовця з Краматорська Артура Новікова “Рідні барви. 4.5.0”. Про це повідомила 26 червня у пресслужбі ЛОДА.

“На мові військових “4.5.0” означає, що все спокійно, – розповіла керівниця музею Ольга Білас. – До війни Артур Новіков був вчителем малювання і працював в художній школі Краматорська. 26 лютого він добровільно пішов на фронт і зараз на передовій. До війни художник малював промислові краєвиди рідного індустріального міста. Тепер художник зображує побут побратимів, а також малює козаків”.

Артур Новіков народився 26 грудня 1984 року у Краматорську. У 2000 році закінчив художнє відділення школи мистецтв № 3. В 2005 закінчив факультет “Станковий живопис” Донецького художнього училища, здобувши кваліфікацію художник виконавець та викладач образотворчого мистецтва. В 2009 закінчив магістратуру міжнародного університету ім. Юрія Бугая. Учні художника є лауреатами всеукраїнських та міжнародних конкурсів та фестивалів.

З початком повномасштабного наступу, 26 лютого 2022 року Артур Новіков записався до десантно-штурмової бригади Збройних сил України. На фронті художник продовжує творити, розповідаючи про побут українських воїнів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ