Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Миколаєві встановили екологічний рекорд

У місті Миколаїв на Львівщині передали 148 кг використаних батарейок для подальшої переробки. Збором батарейок займалось ПрАТ "Миколаївцемент" та громада міста. Їх кількість стала рекордною - подію зафіксували та занесли до Книги рекордів України.

Як повідомив голова правління ПрАТ "Миколаївцемент" Євген Полулєх, батарейки збирали всі: і працівники цементного заводу, і місцеві мешканці з лютого цього року.

"Рекорд став результатом втілення Екологічної політики міжнародної Групи СRH, до складу якої входить підприємство. Це комплекс заходів, спрямованих на збереження клімату, захист від забруднення та раціонального використання водних ресурсів та збереження біологічного різноманіття нашої планети", - зазначив Євген Полулєх.

Він розповів, що ще в 2015 році було укладено Меморандум про співпрацю між міською та районною владою про відповідальне поводження з відходами.

Під час зважування зібраних батарейок був присутній представник Книги рекордів України Ігор Підчібій, який зафіксував кількість та заявив про встановлення національного рекорду.

"Моє завдання було просто спостерігати та зафіксувати. Зібрано загалом 148 кілограм. Це занесено в Книгу рекордів України в категорію «масові заходи, екологія", - пояснив Ігор Підчібій.

Менеджер з охорони навколишнього середовища ПрАТ "Миколаївцемент"  Юлія Гіке наголосила на тому, що роздільний збір і  відповідальна утилізація батарейок сприятиме захисту ґрунтів та води від забруднення.

"У ситуації з відпрацьованими батарейками йдеться про потрапляння у ґрунт  і в наші річки шкідливих для людини хімічних елементів. Якщо їхній зміст перевищено в воді, то це може викликати невиліковні хвороби. Ми долаємо цю проблему разом із громадою. У 2012 році Миколаївцемент ініціював збір відпрацьованих батарейок на території підприємства, а з 2015 року розповсюдив  цю ініціативу серед громади міста і району", - наголосила вона.

Встановлення рекорду відбулось в рамках Дня відкритих дверей на ПрАТ "Миколаївцемент" на честь 20-річчя CRH в Україні

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ