Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

У МЗС дали коментар щодо висловлювання А. Руденка

У Міністерстві закордонних справ України звернули увагу на сьогоднішній коментар заступника міністра закордонних справ Російської Федерації Андрія Руденка інформаційному агентству РІА «Новости» стосовно перспектив проведення чергового саміту глав держав та урядів України, Федеративної Республіки Німеччина, Французької Республіки та Російської Федерації у Нормандському форматі.

"Хотіли б звернути увагу на таке.

Перебуваючи з офіційним візитом у Республіці Австрія, Президент України Володимир Зеленський говорив не про конкретну дату проведення наступного саміту лідерів Нормандського формату, а про принципову готовність його учасників зустрітися.

Звісно, Україна, як й інші учасники Нормандського формату, зацікавлена в тому, щоб наступна зустрів глав держав та урядів N4 підтвердила виконання домовленостей Паризького саміту в Нормандському форматі (9.12.2019) та була максимально результативною з точки зору досягнення подальшого прогресу у мирному врегулюванні міжнародного збройного конфлікту на Донбасі.  

Якщо заява Андрія Руденка є чітким сигналом, що Кремль принципово не зацікавлений у проведенні саміту лідерів N4, це ставить під сумнів налаштованість Російської Федерації врегулювати конфлікт.  

Очевидно, що сьогоднішній недостатньо дипломатичний і дещо емоційний коментар заступника міністра закордонних справ РФ потребує додаткових роз’яснень позиції російської сторони як учасникам Нормандського формату, так і міжнародному співтовариству", - прокоментували в МЗС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ