Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Нагуєвичах презентували новий інтерактивний екскурсійний веломаршрут

20 жовтня в Державному історико-культурному заповіднику «Нагуєвичі» презентували новий інтерактивний екскурсійний веломаршрут «ФРАНКО-РОВЕР».
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

В рамках проєкту у Нагуєвичах облаштували 20 інформаційних таблиць з QR-кодами на локаціях, що мають стосунок до життя і творчості Івана Франка та закупили велосипеди, якими гості заповідника зможуть проїхатися екскурсійним веломаршрутом за символічним "велоквитком".

«Значна частина популярних в Нагуєвичах локацій, які пов’язані з Іваном Франком, тепер марковані таблицями з QR-кодами, відсканувавши які ви перейдете на сайт з інформацією про Івана Франка та, власне, про локації, де ви перебуваєте. Інформаційні таблиці розміщені таким чином, що найзручніше їх можна дослідити, мандруючи велосипедом. Скануючи QR-коди на цих стоянках, можна побачити історію Франкового дуба, історію давніх Нагуєвич, історію церков села Нагуєвичі, джерела, садиби, у якій зростав наш національний геній. Ми вирішили привернути увагу молоді до Івана Франка через спорт, тому що всі його діти були причетні до спортивного руху міжвоєнної Галичини, до мандрівок Карпатами, отже і ми маємо виховувати здорову і сильну духом націю», - розповідає директор заповідника Богдан Лазорак.

Проєкт реалізували в рамках Комплексної програми розвитку культури Львівщини на 2021 рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ