Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Нагуєвичах відбувся спортивно-військовий табір ім. Івана та Петра Франків

Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
1/3
Навчались та проходили вишкіл з військово-тактичної підготовки – у ці дні на території Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» відбувся Перший спортивно-військовий патріотичний табір імені Івана та Петра Франків. Про це повідомили у пресслужбі Дрогобицької міської ради.

Учасники табору навчалися керувати дронами під керівництвом Василя Хруня, а також пройшли вишкіл з військово-тактичної підготовки, де ознайомилися зі зброєю, навчалися розбирати та збирати автомат. Також були навчання з тактичної медицини та надання першої домедичної допомоги.

Як розповів організатор та керівник табору Степан Щудло – під час таборування молодь окрім практичних навчань – дізналася багато цікавих фактів з життя Івана Франка, а також його сина Петра – військового авіатора, науковця-хіміка учасника національно-визвольних змагань 1917-1920 років, співзасновника «Пласту». Також паралельно учасники табору мали змогу оглянути батьківську садибу, кузню та музей Івана Франка та поспілкуватися із керівником музейного комплексу «Нагуєвичі» Богданом Лазораком.

До участі в масштабному заході активно долучились юні спортсмени Дрогобицького району, які займаються в різноманітних секціях. Тож в таборі відбувалися спільні заняття з карате, боксу, рукопашного бою, самооборони та змішаних єдиноборств.

Вагомим напрямком таборування стало патріотичне виховання молоді, щоб молоде покоління знало свою історію.

Як зазначають організатори спортивного дійства – найактивнішу участь у патріотичному таборі імені Івана та Петра Франків взяли вихованці спортивного клубу «Колізей», який вже кілька років поспіль функціонує в Дрогобичі та прославляє рідне місто на різноманітних змаганнях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ