Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У нападі на півдні Ізраїлю загинув ізраїльський солдат

Один ізраїльтянин загинув та ще кілька зазнали поранень внаслідок збройного нападу на автостанції у місті Беер-Шева на півдні Ізраїлю.

У місцеві лікарні повідомили, що до них доправили десятьох поранених - двоє з них у критичному стані, ще двоє тяжко поранені, решта - із легкими травмами. Також повідомляється, що щонайменше четверо постраждалих - офіцери поліції.

Поліція повідомляє, що нападника - найімовірніше, палестинця - застрелили.

За інформацією сил безпеки Ізраїлю, жертвою нападу став ізраїльський солдат. Його застрелили у притул, після чого нападник забрав його автомат і відкрив вогонь по натовпу.

Здійснивши кілька черг, він намагався утекти, проте натрапив на поліцейський патруль. При ньому виявили ніж і пістолет.

За минулий місяць жертвами нападів стали вже восьмеро ізраїльтян. Ще понад 40 палестинців, в тому числі і нападники, загинули у поліцейських і військових спецопераціях, що відбулися услід за нападами.

Останні напади в Ізраїлі сталися напередодні візиту до країни держсекретаря США Джона Керрі. Очікується, що він зустрінеться і з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу і лідером Палестинської автономії Махмудом Аббасом.

У минулу п'ятницю пан Керрі зателефонував ізраїльському та палестинському лідерам і закликав їх якнайшвидше вгамувати сплеск насильства.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ