Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

У Народному домі Трускавця вшанували воїнів-афганців

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі Трускавецької міської ради, 15 лютого з нагоди відзначають Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Трускавці згадали воїнів-афганців.
Фото: Трускавецька міська рада

Дата приурочена до дня виведення радянських військ з Афганістану 15 лютого 1989 року. У війні в Афганістані, котра тривала майже 10 років (грудень 1979 – лютий 1989), за офіційними даними загинуло біля 15 тис. громадян СРСР, до складу якого тоді входила і Україна. На війну до Афганістану особливо багато було відправлено юнаків із Західної України.

У Трускавці воїнів-афганців вшанували 15 лютого в Народному домі. Про те, що зараз воїни АТО/ООС продовжують подвиг афганців, котрі без вагань виконували бойові завдання, говорив міський голова Андрій Кульчинський. Він побажав ветеранам війни в Афганістані здоров`я та довголіття.

Голова Трускавецької міської організації ветеранів Афганістану та член правління Львівської обласної організації воїнів-афганців Юрій Паньків звернувся до своїх побратимів зі щирими та теплими словами підтримки. Він подякував міському голові Андрію Кульчинському за те, що міська влада Трускавця допомагає афганцям у вирішенні їхніх проблем – чи то з місцями під гаражі, чи то соціальними виплатами з нагоди знаменної дати, чи то в інших потребах.

 Далі на воїнів-афганців очікувала концертна програма – перед ними виступив народний ансамбль народних інструментів "Галичани" Народного дому Трускавця. Ведучою заходу була директор Народного дому Людмила Лесишак. Після концерту воїни-афганці поїхали до пам’ятного знаку в Дрогобичі, де церемонія вшанування ветеранів війни в Афганістані продовжилася.

 У Трускавці станом на 15.02.2020 р. проживає 47 ветеранів війни в Афганістані.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Яворів, ушановуючи загиблих в Афганістані, помолився за мир в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ