Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У НАТО розглянули заявку України на вступ

Міністри закордонних справ країн-членів НАТО у ході засідання в Брюсселі розглянули заявку України на вступ у Північноатлантичний альянс, під час прес-конференції у п'ятницю, 27 квітня, заявив генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг, - Дзеркало тижня.

"Під час зустрічі ми обговорили політику відкритих дверей. Україна висловила прагнення до членства в НАТО. Міністри розглянули це питання", - повідомив він.

Однак при цьому ніякої додаткової інформації з цього питання Столтенберг не озвучив.

Нагадаємо, у Брюсселі розпочалося засідання міністрів закордонних справ країн-членів НАТО. Генеральний секретар Альянсу Йєнс Столтенберг відкрив сесію засідання словами про те, що зустріч в останній раз проходить у приміщенні старої штаб-квартири Північноатлантичного альянсу. Він зазначив, що на цій сесії союзники обговорять ситуацію на Близькому Сході, в Африці і зосередяться на зусиллях, спрямованих на встановлення стабільності і боротьбу з тероризмом.

Раніше президент України Петро Порошенко повідомив про плани України приєднатися до військово-політичного блоку НАТО протягом найближчих 10 років.

Як повідомлялося, 17 січня РНБО схвалила проект закону "Про національну безпеку", який передбачає законодавче закріплення планів України на членство в НАТО та Євросоюзі.

У розробці законопроекту брали участь експерти з НАТО, США та ЄС.

Прийнятий у 2017 році закон №6470 про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо зовнішньополітичного курсу України)також визначає членство України в НАТО як стратегічний зовнішньополітичний пріоритет держави.

У червні 2016 року президент Петро Порошенко підписав Стратегічний оборонний бюлетень України– документ оборонного планування, розроблений з метою визначення основних напрямків реалізації воєнної політики України та розвитку сил оборони до кінця 2020 року, який передбачає курс на інтеграцію України до НАТО.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ