Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У НАТО стурбовані даними про російські війська в Сирії

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг слідом за американською владою висловив стурбованість через повідомлення про зростання військової присутності Росії в Сирії.

"Я стурбований повідомленнями про збільшену військову присутність Росії в Сирії. Це не буде сприяти вирішенню конфлікту", - сказав генсек НАТО.

Держсекретар США Джон Керрі також ще раз наголосив на своїй занепокоєності у телефонній розмові з головою російського МЗС Сергієм Лавровим.

Російське МЗС заперечує повідомлення про перекидання російської зброї до Сирії і розширення російської військової присутності.

В інтерв'ю ВВС представник зовнішньополітичного відомства Марія Захарова заявила, що контакти між Москвою і Дамаском не виходять за межі угод з військово-технічної співпраці.

У середу джерела в Лівані, яких цитує агенція Reuters, заявили, що росіяни присутні в Сирії не лише в ролі військових фахівців, але і безпосередньо залучені в бойові дії.

Американські офіційні особи, на яких також посилається Reuters, заявили, що в минулої доби до Сирії прибули судна, призначені для транспортування танків.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ