Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Нацгвардії створили комітет для підтримки сімей загиблих воїнів

При Асоціації ветеранів внутрішніх військ та Національної гвардії України за ініціативою членів сімей загиблих військовослужбовців створили Комітет сприяння соціальному захисту членів сімей військовослужбовців, які загинули під час проведення Антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил та при виконанні службових обов’язків, - інформує прес-служба НГУ.
Фото Руслана Андрусіва

Основною метою діяльності Комітету буде здійснення заходів, спрямованих на соціальний і правовий захист законних інтересів та соціальну реабілітацію осіб, членів родин воїнів, які загинули (пропали безвісти) під час проведення АТО/ООС та при виконанні службових обов’язків.

Сьогодні, під час відеоконференції за участі всіх представників територіальних управлінь НГУ матір загиблого воїна Нацгвардії Євгена Харченка  – Наталю Харченко обрали головуючою комітету.

ʺІз самого початку Нацгвардії нас не покидала. Гвардія повсякчас виділяє нам свій час: опікується дітьми героїв, збирає родини у Дні пам’яті, забезпечує оздоровлення закордоном та іншеʺ, - стверджує пані Наталя.

Сама жінка зізнається, що відтепер планує не покладаючи рук інформувати про пільги та соціальні програми родини воїнів АТО (ООС).

На сьогодні війна забрала життя 229 військовослужбовців, із них - 193 бойові втрати. Поранено та травмовано 881 військовослужбовця, тоді ж вважаються зниклими безвісти 14 військовослужбовців.

Усього ж за 28 років незалежності України загинуло 258 військовослужбовців при виконанні службових обов’язків. На честь загиблих військовослужбовців вже відкрито 218 пам’ятних місць вшанування, 4 військовослужбовцям посмертно присвоєно звання ʺГероя Україниʺ.

ʺОдним з пріоритетних напрямків своєї роботи командування Національної гвардії України вбачає здійснення заходів військово-соціальної роботи, яка спрямовуються, в першу чергу на забезпечення соціального захисту військовослужбовців, які отримали поранення, а також членів сімей військовослужбовців, загиблих під час виконання службово-бойових завдань. Тому ми маємо надію, що завдяки цій новоствореній організації і її секторам у військових частинах та територіальних управліннях ми налагодимо кращу взаємодію, і наші люди знатимуть, де шукати допомоги та захистуʺ, – сказав генерал-лейтенант Ярослав Сподар, заступник командувача по роботі з особовим складом.

Нагадаємо, 23 грудня Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо надання статусу учасника бойових дій (УБД) добровольцям. Цей закон надає можливість членам добровольчих формувань, які брали участь у захисті незалежності та суверенітету України під час антитерористичної операції і не увійшли до складу того чи іншого силового відомства, отримати офіційний статус УБД. А отже, і ті соціальні гарантії, які передбачені законом України про ветеранів та членів їхніх родин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ