Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Навчальному центрі Морської охорони вдосконалювали навички рятувати та рятуватися

Фото ДПСУ
Фото ДПСУ
Фото ДПСУ
Фото ДПСУ
Фото ДПСУ
Фото ДПСУ
1/3
Морські прикордонники вдосконалювали вміння рятувати та рятуватися. Про це сьогодні, 27 лютого, повідомили Гал-інфо у прес-службі Державної прикордонної служби України.

Упродовж лютого в Навчальному центрі Морської охорони проходив спеціалізований курс підвищення кваліфікації з підготовки аварійних партій та груп.

16 представників екіпажів корабельно-катерного складу з Ізмаїльського, Одеського та Маріупольського загонів Морської охорони вивчали новації, ділилися практичним досвідом та закріплювали знання у свідомості й на практиці.

Аварійна партія – це спеціальний позаштатний підрозділ, що створюється на кораблі чи катері Морської охорони для боротьби за живучість надводного корабля. Це команда різнопрофільних фахівців, які у випадку виникнення аварійної ситуації, за командою командира корабля чи катера, направляються для ліквідації аварії у ті відсіки, де немає штатного персоналу, або на допомогу тим, хто вже працює над усуненням аварії на штатному місці.

Саме тому, надзвичайно важливим є відпрацювання злагодженості всіх учасників такої команди, їх взаємозаміщення та розуміння один одного без слів. Крім вміння якісно і швидко локалізувати аварійну ситуацію, загасити пожежу, припинити надходження забортної води через пошкодження корпусу тощо. Складу аварійної партії необхідно вміти зберегти й власне життя.

Тож за три тижні учасники курсів підвищення кваліфікації аварійних партій та груп крім теоретичної підготовки пройшли й об’ємний блок практичних занять на базі самого навчального центру, і на навчально-тренувальному судні «Новий Донбас».

Завдання практикумів були максимально реалістичними – від стрибків у воду у рятувальному жилеті чи гідротермокостюмі до перевертання перекинутого рятувального плота та безпечного розміщення в ньому. А також вихід із задимленого приміщення, особливості проведення ліквідаційних робіт в умовах пожежі у відсіку.

Із поверненням до своїх підрозділів, кожний фахівець, що пройшов такий курс, зможе в якості інструктора-мультиплікатора поділитися надбаним досвідом із своїми товаришами по екіпажу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ