Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У неділю за допомогою до юристів звернулось 200 львівських підприємців

У суботу на неділю у Львові в робочому режимі працювали юридичний департамент ЛМР та Центр підтримки підприємництва, для надання консультацій мешканцям щодо роботи суб'єктів підприємницької діяльності у ці дні, - інформує пресслужба ЛМР.

Як повідомив Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку, за день на "Гарячу лінію міста" надійшло 200 звернень від підприємців та здійснено 30 виїздів за викликом.

"Прем'єр-міністр на завтра скликає нараду з мерами щодо, так званого, карантину "вихідного дня". Маю надію, що нас таки почули.

Це були непрості два дні у Львові. Робота була у всіх: підприємців, поліції і юристів нашого Центру підтримки підприємництва.

700 дзвінків, 80 виїздів, робота з протоколами на підприємців, які ми будемо оскаржувати в судах. Юристи в нас хороші.

Ще раз хочу наголосити, ми не проти заходів запобігання поширення епідемії. Їх потрібно розробляти і впроваджувати разом. Ми проти необдуманих, абсурдних і, головне, недієвих рішень", — зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Переважно були звернення від підприємців щодо того, чи можуть вони працювати, і якщо так, то на основі яких правових документів. Також звернення стосувалися консультацій з юристами як поводитися, коли приходить поліція з перевіркою, або ж називали конкретні ситуації, які вже виникали.

Нагадаємо, у суботу та неділю з 08.00 год ранку в мерії працювали фахівці, які консультували підприємців щодо роботи в умовах карантину та виконання рішення виконавчого комітету Львівської міської ради про оголошення робочих днів. Відтак, "Гаряча лінія міста" за номером 15−80 приймала дзвінки, а працівники юридичного департаменту та департаменту економічного розвитку надавали консультації. Також в мерії створені окремі мобільні бригади, які оперативно виїжджали на виклики підприємців.

У п’ятницю, 13 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення, яким визнав суботи та неділі до кінця листопада робочими днями, за умови дотримання протиепідемічних заходів. Як акцентував міський голова Львова Андрій Садовий, рішення уряду про локдаун вихідного дня наносить велику шкоду малому та середньому бізнесу, закладам культури та спорту, — лише впродовж 14 та 15 листопада вони могли б недоотримати близько 50 млн грн. За його словами, прийняте рішення уряду про забору працювати у суботу та неділю стосується життя й безпеки 50 тисяч родин у Львові.

Як писало Гал-інфо, 11 листопада, Кабінет міністрів України підтримав запровадження "карантину вихідного дня" - з 14 до 30 листопада 2020 року. Вранці того ж дні у Львові на акцію протесту зібрались підприємці, які не підтримували запровадження карантину. Міський голова Львова Андрій Садовий долучився до акції. Він наголосив, що у Львові таке рішення уряду підтримувати не будуть.

Своєю чергою, Денис Шмигаль зазначив, що за рішенням Уряду протягом вихідних заклади, визначені в переліку, підлягають закриттю або не повинні приймати відвідувачів. А також наголосив, що міські голови не мають повноважень робити винятки для об’єктів, що внесені до переліку постанови.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ