Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У неонатальному центрі Львівської обласної лікарні відбувся День відкритих дверей

З нагоди Міжнародного Дня передчасно народженої дитини, у суботу, 17 листопада, в неонатальному центрі Львівської обласної клінічної лікарні провели день відкритих дверей. Про це інформують у департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА.

Участь у заході взяли батьки та маленькі пацієнти, генеральний директор Львівської обласної клінічної лікарні Михайло Гичка, головні експерти департаменту з неонатології Ольга Децик та з інтенсивної терапії новонароджених Зоряна Салабай.

«Ми маємо добре обладнання, величезні знання та досвід. А ще маємо професіоналів-лікарів. Та ми хочемо бути ще кращими, тому вдосконалюємось, бо цього потребують наші найкращі пацієнти – діти»,-  зазначив Михайло Гичка.

«Ми дуже любимо свою роботу і наших діточок. Усі без винятку працівники відділення, задля порятунку своїх крихітних пацієнтів, творять дива. Тут вирує активне життя. А емоції настільки щирі, що їх не заміниш нічим», - зазначила Ольга Децик.

В межах заходу батьки передчасно народжених немовлят пригадували моменти, спілкувалися, ділилися своїми спогадами та переживаннями.

Зазначимо, що недоношеною вважають дитину, яка народилася передчасно (менше ніж 37 повних тижнів). Недоношеними дітьми є діти  із малою масою тіла менше ніж  2500 г. Для передчасно народжених дітей характерною є функціональна незрілість центральної нервової системи, терморегуляції, органів дихання, травлення, кровообігу, кровотворення, імунної системи.

У світі народжується 15 млн дітей передчасно, це кожний 10-ий малюк. В Україні щороку орієнтовно 20 тисяч дітей народжується передчасно. Зокрема, у Львівській області – понад 1000 таких немовлят народжуються щорічно. Передчасні пологи – це одна з перших причин дитячої смертності серед новонароджених.

З 2015 року Україна долучилася до всесвітньої ініціативи відзначення дня передчасно народженої дитини задля привернення уваги та інформування нашого суспільства про цю проблему.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ