Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Нідерландах не коментують відтермінування безвізового для України

Постійне представництво Нідерландів в ЄС не коментує інформацію щодо прохання відкласти запровадження безвізового режиму з Україною після референдуму щодо Угоди про асоціацію і наголошують, що все залежить тільки від Єврокомісії. Повідомили Європейська правда.

"Це Комісія вирішує, коли вона опублікує пропозицію скасувати візовий режим для України. Коли це станеться, Нідерландське головування розгляне цю пропозицію у відповідності з чинними процедурами", - заявили у представництві.

Крім того, в дипустанові наголосили, що рішення щодо скасування віз також вимагає голосів переважної більшості Ради ЄС та позитивного рішення Європейського парламенту.

Як повідомлялося, за інформацією народного депутата Володимира Ар’єва, Нідерланди виступають за перенесення розгляду питання про безвізовий режим України з ЄС після квітневого референдуму.

"Щодо безвізового режиму: ніякої відмови немає. Голландія вимагає перенести питання на дати після референдуму 6 квітня, який запланований в країні. За цей час ми мусимо допрацювати у Верховній Раді електронні декларації та запустити НАЗК, але це технічні питання. Щойно єврочиновниця Хельга Шмідт заявила, що невдовзі все станеться. Такі заяви неузгодженими не бувають", - повідомив Ар’єв.

Як відомо, 6 квітня в Нідерландах відбудеться референдум стосовно Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ