Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Нідерландах оприлюднено перехоплення розмов підозрюваного у збитті МН17

Нідерландська телевізійна служба Nieuwsuur оприлюднила аудіозаписи розмов терориста "ДНР" Сергія Дубінського (позивний "Похмурий") із іншими російськими найманцями, у яких підтверджується факт того, що літак Boeing 777 рейсу MH17 було збито 17 липня 2014 року російським "Буком.

Про це інформує OBOZREVATEL з посиланням на розслідування програми Nieuwsuur на нідерландському телеканалі NOS.

Розмови нібито були зафіксовані українськими спецслужбами і вони, за словами фахівців, справжні,

Раніше 12 розмов вже було оприлюднено Спільною слідчою міжнародною групою, яка займається розслідуванням причин катастрофи MH17. Нові ж стосуються розмов Дубінського із сепаратистами, які він вів у липні та серпні 2014-го: до, під час та після трагедії з Boeing 777.

Вони обговорювали, що хочуть атакувати українські літаки, й покладали в цьому "єдину надію" на "Бук". Попередньо, росіянин, котрий зараз проходить обвинуваченим у справі авіакатастрофи, і його співрозмовники спершу могли не знати, що 17 липня на Донбасі збили саме пасажирський літак. Натомість думали, що це був винищувач.

Про що говорили терористи

"Ми на місці і вже збили "Сушку", – каже терорист Харченко Дубінському, вважаючи, що їм вдалося збити український винищувач.

Дубінський: "Молодці, великі хлопчики! Сушка! Молодці".

Судячи із записів, дві години потому він все ще не знає, що трапилося насправді. Це видно з розмови з чоловіком на ім’я Вадим, який вказує йому, що журналісти "засипають його запитаннями" про збитий Boeing.

Невідомий: "Мені телефонують журналісти, які говорять, що під Донецьком розбився Boeing".

Дубінський: "Йде бій?" (він, імовірно, плутає "Боїнг" із "боєм").

Невідомий: "Боїнг! Літак розбився".

Дубінський: "А, наші збили одну над Саур-Могилою, недалеко від Маринівки, наші збили "Сушку".

У розмові 17 липня 2014 рік в день катастрофи MH17 Дубинський стверджує, що має прямий контакт з Москвою. А його командир, "міністр оборони ДНР" Ігор Гиркин провів бесіду з Москвою на вищому рівні.

В той самий день Дубинський багато говорив про ракетний комплекс "Бук", який у підсумку збив MH17. О 16:20 літак з 298 пасажирами зник з радарів, внаслідок катастрофи загинули всі, зокрема 196 громадян Нідерландів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ