Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Нідерландах встановили світлофори для "смартфонових зомбі"

фото: germania.one
фото: germania.one
фото: germania.one
фото: germania.one
фото: germania.one
фото: germania.one
1/3
У Нідерландах встановили в тестовому режимі світлофори, які повинні підвищити рівень безпеки дорожнього руху, і зберегти життя і здоров'я пішоходів, які не можуть відволіктися від своїх смартфонів під час руху по вулиці.

Таких людей на молодіжному жаргоні вже охрестили "smombie" - словесний гібрид від "смартфон" і "зомбі".

Незвичайні світлофори для "смартфонових зомбі" проходять тестові випробування на перехресті в місті Бодегравен, розташованому в провінції Південна Голландія.

Суть ноу-хау компанії HIG Traffic Systems полягає в тому, що до основного світлофора на пішохідному переході підключаються вмонтовані в тротуар світлодіодні смуги, пише ЦТС із посиланнями на germania.one. 

Винахідники сподіваються, що хоч таким чином, захопившись своїми мобільними пристроями пішоходи, зможуть звернути увагу на прібліжаеніе до автодороги.

За словами радника бодегравенского муніципалітету Кейса Оскама, сьогодні нерідко соціальні мережі, ігри або музика стають причиною дорожньо-транспортних пригод.

Чиновник каже про те, що якщо влада, на жаль, не може вплинути на загальну тенденцію, то хоча б може спробувати запобігти наслідкам безтурботного поведінки на дорогах. Раніше подібні світлофори вже проходили випробування в нідерландському Ірбік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ