Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Німеччині прокоментували візит їх депутата в анексований Крим

Позиція офіційного Берліна з питання Криму залишається незмінною: півострів є частиною Української держави, і ті, хто здійснює поїздки туди без відповідного дозволу, повинні нести відповідальність. Про це заявив офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер у відповідь на запитання кореспондента Укрінформу про поїздку в анексований Крим німецького депутата Андреаса Маурера.

«Наша позиція з політичної і правової точки зору криштально чітка: для нас Крим – частина України», - заявив Шефер.

За його словами, в'їзд на територію півострова без дозволу української влади є незаконним, і за «такі дії чиновники повинні нести політичну відповідальність». Неприпустимою він назвав підготовку подібних візитів без відповідних запитів українській владі. Шефер наголосив, що всі зусилля федерального уряду спрямовані на те, щоб дії і політиків, і простих громадян Німеччини в тому, що стосується Криму, відповідали українським інтересам.

Представник зовнішньополітичного відомства також нагадав, що на сайті міністерства постійно розміщено оголошення з застереженням проти поїздок в Крим.

Посол України у ФРН Андрій Мельник у зв'язку з цим різко засудив неодноразові вояжі німецького політика. Він передав у німецьке МЗС ноту протесту, в якій міститься настійне прохання вжити всі можливі заходи задля недопущення порушення громадянами Федеративної Республіки суверенітету України. Посол також висловив сподівання на те, що МЗС Німеччини публічно дистанціюється від таких провокацій. У Києві переконані, що йдеться не про «невинну пригоду», а про тяжкий проступок, який повинен спричинити за собою правові наслідки.

Маурер (депутат міського парламенту Квакенбрюка, Нижня Саксонія), який вже двічі до цього бував на окупованому півострові, вирушив в Крим у складі групи євродепутатів на запрошення «уряду Криму». Крім того, він разом з представниками «німецької делегації» (у складі трьох місцевих політиків і семи підприємців) протягом тижня, з 24 березня до 1 квітня, за повідомленнями ЗМІ, «просуває проекти молодіжних обмінів» між Німеччиною та Кримом». Маурер був першим німецьким політиком, який відвідав анексований Крим.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ