Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Новій українській школі все є безкоштовним, - Хобзей

У Міністерстві освіти і науки закликали батьків, у яких адміністрації шкіл збирають кошти на облаштування шкільних класів, повідомляти відомству про такі факти. Про це сказав заступник міністра освіти Павло Хобзей у інтерв'ю Громадському, відповідаючи на запитання щодо здобуття безкоштовної освіти в Новій українській школі.

«У Новій українській школі все є безкоштовним. Якщо директор школи каже, що йому потрібні гроші на парти, повідомляйте його адресу і прізвище», - наголосив Хобзей.

Разом з тим, за словами чиновника, на ремонт класу в школі можуть збирати гроші, якщо місцеві органи влади їх не виділили.

«На меблі, до речі, теж не було стільки грошей, щоб забезпечити всіх стовідсотково. Але і не було потреби в усіх міняти. Ми казали закуповувати й міняти меблі там, де вони найбільш убиті. Адже освіта в нас нерівномірна. Є елітні школи і є просто школи. У простих школах фінансовий стан батьків нижчий, ніж в елітних школах», - зазначив заступник міністра.

За його словами, гроші з державного бюджету міністерство просило розподіляти саме в школи, де не було інвестицій в класи і батьки не можуть допомогти створити кращі умови для навчання.

«Отже, якщо громада неспроможна і не має доходів, ремонт я допускаю. Але щодо меблів, я б не квапився це робити (здавати гроші на закупівлю — ред.). І так само на матеріали, на підручники. Вони будуть. Не потрібно шукати й купувати. Хоча батькам кажуть купувати зошити — вони одноразові, зошити ми не друкуємо», - сказав Хобзей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ