Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У одній із столичних книгарень презентували роман Сенцова "Купіть книгу - вона смішна"

"Купіть книгу - вона смішна" - це не заклик, а назва нової книги заґратованого у Росії українського режисера Олега Сенцова.

Презентували видання у одній із столичних книгарень. Гумористичний авантюрний роман Сенцов написав ще до анексії Криму та вироку так званої російської Феміди, тож у книзі тема політики відсутня.

Роман розповідає про трьох чоловіків, які могли загадати будь-яке бажання та їх подальші пригоди у Африці. Роман видали мовою оригіналу - російською, утім незабаром планують перекласти книгу українською мовою. Перший тираж віддрукували у 3 тис. примірників, проте, планують додруковувати надалі.

"Олег Сенцов - професійний кінорежисер і письменник. Ця книжка видана не тому що він знаходиться за ґратами, а тому що він написав цікаву книжку. Це абсолютно нестандартна для українського ринку книжка, це позитивний гумор, це історія, яка відбувається в Африці з трьома американцями, можна подумати, а навіщо це читати українському читачеві? Але я можу сказати, а навіщо українському читачеві читати, скажімо, книжку "Троє в лодке не считая собаки"? Це абсолютно такого ж типу література", - зазначив видавець Олександр Красовицький.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Верховний суд Росії після розгляду апеляційної скарги на вирок українському режисерові Олегу Сенцову й активістові Олександру Кольченку визнав законним і залишив у силі рішення Північно-Кавказького суду. Згідно з вироком суду, Сенцова засудили до 20 років позбавлення волі, Кольченка - до 10 років.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ