Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Палату представників США повторно внесли Акт на підтримку України

Американські конгресмени повторно внесли на розгляд Палати представників американського конгресу законопроект на підтримку України STAND for Ukraine Act, який до кінця минулого року не встиг пройти процедури затвердження в Сенаті США. Про це повідомляє "Укрінформ".

Новий проект закону, зареєстрований під номером H. R. 830, носить назву: "Про стримування, запобігання та припинення російської агресії в Україні, допомогу демократичним перетворенням в Україні, а також інші цілі".

Відомо, що документ був внесений на розгляд Палати представників 2 лютого конгресменом-республіканцем Енгелом Елліотом у співавторстві з 24 членами Палати представників, в тому числі з Республіканської і Демократичної партій.

Згідно з процедурою, законопроект відправлений на обговорення в комітети з питань міжнародних справ, фінансів, юридичних справ і бюджетних питань.

Текст нового проекту закону поки не оприлюднено на офіційних джерелах. Однак повідомляється, що він ідентичний STAND for Ukraine Act, який був прийнятий тільки нижньою палатою американського Конгресу в минулому році.

Він, зокрема, передбачав посилення санкцій проти РФ, закріплення існуючих покарань на законодавчому рівні, а також вводив обмеження на надання Росії країнами-членами НАТО товарів і послуг військового призначення, що містять американські технології або компоненти, поки вона не припинить окупацію України.

Окремо документ відкидає будь-які форми визнання російської влади в Криму.

STAND for Ukraine Act в минулому році так і не був поставлений на голосування в Сенаті до завершення сесії. За процедурою, тепер він повинен бути прийнятий по-новому в обох палатах Конгресу.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ