Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У ПАРЄ передумали робити крок у бік повернення РФ до Асамблеї - депутат

У ПАРЄ передумали робити крок у бік повернення РФ до Асамблеї. Про це у себе у Facebook розповів член української делегації, народний депутат Борислав Береза.

Незважаючи на спробу Німеччини та Нідерландів пролобіювати зняття з РФ обмежень по роботі у Парламентській асамблеї Ради Європи, дипломати вирішили напрацювати компромісну версію доповіді, метою якої є прийняття резолюції і повернення росіян до ПАРЄ.

"Зрада скасовується. У ПАРЄ змінили підхід до доповіді Кокса і підійшли до більш коректного формулювання регламентних процедур. Тепер за допомогою правок доповідь змінюють з метою фактичного посилення повноважень Асамблеї. Перейшли до конструктивного діалогу", - написав він.

За словами нардепа, зараз дуже багато депутатів в очікуванні, як буде виглядати компромісна доповідь.

"Тому що там є деякі положення, до яких взагалі не готовий приєднатися будь-хто. Вони готові послухати дебати, але вони не готові голосувати за репорт, який позбавляє повноважень Асамблею", - пояснив Береза у коментарі телеканалу Прямий.

Раніше повідомлялося, що німецькі дипломати і депутати відкрито роблять спробизняти з РФ санкцій у ПАРЄ, введені за агресію проти України.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року Комітет з процедурних питань ПАРЄ підтримав поправки до документу, які унеможливлюють "прощення" Росії.

Пізніше у ПАРЄ ухвалили рішення, що Росія не зможе повернутися до організації щонайменше до кінця 2019 року.

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ