Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Першому медоб’єднанні Львова з’явився мобільний пункт збору крові

Перший такий спеціально облаштований автобус передали благодійники зі США. Тут є все необхідне для комфортної донації: столи, зручні крісла та інший маніпуляційний інвентар. Одночасно здавати кров тут зможуть четверо донорів.

Про це повідомили в ЛМР. 

«Тепер ті донори, які хотіли б пожертвувати свою кров для інших, але не могли до нас приїхати, зможуть це зробити у нашому мобільному пункті.  Автобусом ми зможемо виїхати на будь-яке підприємство, або ж приїхати для забору крові у будь-який населений пункт нашої області. Все, аби залучити більше донорів та врятувати якомога більше життів пацієнтів», - каже представник Центру служби крові Першого медоб’єднання Львова Святослав Синюк.

З початком повномасштабної війни потреба в донорській крові по всій Україні стрімко збільшилась. Саме тому американські організації Carters Blood Care,  United Help Ukraine та Free Ukraine and World об’дналися, аби доправити цей мобільний пункт забору крові до Львова.

Спеціалісти Центру служби крові забезпечують безперебійну та цілодобову роботу Банку крові. Звідти кров передають у всі медичні заклади Першого медоб’єднання.  Аби покрити нашу потребу в цільній крові, еритроцитарній та тромбоциратній масі, щоденно тут потребують 50-60 донорів.  Забезпечити донорську кров у такому обсязі досі було вкрай складно.  

Водночас, Перше медичне об’єднання Львова чекає донорів крові за адресою: вул. Миколайчука, 9, із 09:00 до 12:00 у будні дні. Телефон для запису: 0 800 333 003.

Нагадаємо, донором крові може бути кожна здорова людина у віці від 18 до 60 років, яка не має медичних протипоказань. Здавати кров – безпечно і навіть корисно, адже це сприяє самовідновленню організму та профілактиці серцево-судинних захворювань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ