Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Надзвичайні події

Ми розглядаємо кілька версій злочину, - Дмитро Загарія про вибухи у Львові

У ГУ НП Львівської області вважають, що два вибухи, які стались сьогодні, 23 травня, вночі у Львові, пов'язані або з політичною, або ж бізнесовою діяльністю постраждалих. Однак також у поліції не виключають факту, що злочини були здійснені із хуліганських мотивів. Про це сьогодні, 23 травня, на брифінгу розповів т.в.о. начальник ГУ НП у Львівській області Дмитро Загарія, - повідомив кореспондент Гал-інфо.
Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Як писало Гал-інфо, сьогодні вночі у Львові пролунали два вибухи біля приватних будинків.

Перший стався на вул. Мельника, 22, там проживає  гендиректор НВП «Гетьман», голова спостережної ради «Оксі Банку», голова міської організації партії "Наш край" Олег Баляш.  (Додамо, що це вже другий вибух за цієї адресою цього року. Перший стався цього ж року 26 січня).

Інший вибух прогримів біля будинку львівського підприємця за адресою вул. Снопівська, 26. Як повідомили у поліції, постраждалий також є членом партії "Наш край". Окрім того, чоловік являється начальником охорони «Віденської кав’ярні». У двох випадках постраждалих немає, однак пошкоджені вікна та автомобілі. 

За словами Дмитра Загарії, невідомі особи кинули гранати на подвір'я відомих бізнесменів у Львові.

а цей час проводяться всі необхідні слідчо-розшукові заходи з метою встановлення осіб, які вчинили правопорушення. Також працівники поліції ведуть опитування свідків події, вилучають відеоматеріали камер відеоспостережень. Постраждалі співпрацюють із слідством", - запевнив т.в.о. начальник ГУ НП у Львівській області

"За попередніми даними, постраждалі знайомі між собою, і ми передбачаємо, що вибухи вчинили одні і ті ж самі особи. Ми розглядаємо кілька версій злочину, зокрема, хуліганські мотиви  або  ж злочини, пов'язані із політичною чи бізнесовою діяльністю постраждалих", - розповів Дмитро Загарія.

"За оперативними даними, у першому і другому випадках вибухнули гранати Ф-1, однак тільки після експертизи спеціалісти дадуть остаточний висновок. Але наразі варто опиратись на версію, що це граната Ф1", - додав Дмитро Загарія.

Т.в.о. начальник ГУ НП у Львівській області нагадав про те, що у січні поточного року щодо власника помешкання на вул. Мельника, 22 було здійснено аналогічний випадок залякування. Тоді було знайдено особу, яка це зробила.

За обома фактами зареєстровано кримінальні провадження за ч.4 ст.296 КК України (Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, якщо воно вчинено із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень,- караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років) та ч.2 ст.194 КК України (Умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки,- карається позбавленням волі на строк від трьох до п'ятнадцяти років). 

Відтак, правоохоронці проводять розслідування, зокрема, намагаються встановити осіб, причетних до скоєння названих правопорушень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ