Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Польщі на параді продемонструють найновіше озброєння

У Польщі 15 серпня проведуть парад з нагоди Дня Війська Польського, на якому демонструватимуть найновіше озброєння.

Як повідомляє RMF FM, міністр оборони Маріуш Блащак зазначив, що цей парад відрізнятиметься від попередніх.

"Ми зможемо побачити, як просувається процес модернізації техніки Війська Польського. Отже, найсучасніша техніка – як закуплена в США, як-от танки "Абрамс", так і закуплена в Південній Кореї, як-от танки К2 чи гармати-гаубиці К9. Буде понад 200 одиниць бойової техніки, понад 90 літаків", — сказав міністр.

За його словами, на параді буде показано техніку, виготовлену на польських збройних заводах.

"Тут я передусім маю на увазі бойові машини піхоти "Борсук", які дебютують під час параду 15 серпня, а також мінно-ороджувальні машини "Баобаб", цілий ряд машин, які виробляє польська оборонна промисловість – колісні бронетранспортери "Росомаха", самохідні міномети "Рак", гаубиці "Краб". Ми пишаємося цією технікою, це надійна техніка", — сказав Блащак.

Також на параді продемонструють ЗРК "Patriot", які закупили у 2018 році. Що ж стосується літаків, то на параді покажуть корейські легкі винищувачі FA-50 і гелікоптери Black Hawk AW101, AW149, а також винищувачі F-35 ВПС США, які наступного року почнуть надходити на озброєння польської армії.

За словами Блащака, на параді також з'являться бойові вертольоти AH-64 Apache під американським прапором. Він зазначив, що наступного тижня очікується, що Конгрес США дасть згоду на продаж Польщі цих гелікоптерів. Варшава хоче придбати 96 таких машин.

У параді також візьмуть участь військовослужбовці країн-союзниць – американські, британські, румунські та хорватські вояки, а також французькі військові, які беруть участь у місії ЄС з навчання українців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ