Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Польщі почалося будівництво американської військової бази

У польському селищі Редзіково почалося будівництво американської комплексної системи протиракетної оборони. Офіційний початок будівництва запланований на 13 травня, але вже зараз проводяться попередні роботи. Планується, що база почне діяти вже в 2018 році, повідомляє Радіо Польща.

Відзначається, що базу будуть обслуговувати максимум 300 піхотинців і цивільних осіб. Найважливіші елементи системи, тобто радар і пускову установку SM-3, повинна забезпечити компанія AMEC Programs Inc., розташована в штаті Джорджія (США).

Мер румунського містечка Девеселу, де була побудована подібна американська база, стверджує, що будівництво американського військового об'єкта принесе користь мешканцям містечка. Його позицію підтримує і місцеве населення.

«Американці побудували нам садок, вклали гроші в інфраструктуру. У мене про них дуже хороша думка», - каже мешканка селища Девеселу Катаріна Пуні.

Як нагадує видання, контракт про будівництво бази в польському селищі Редзіково був підписаний в лютому 2016 року. Вартість контракту становить понад 182 млн доларів.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ