Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Польщі скликають негайну нараду у справі біженців

Голова ради міністрів Польщі Ева Копач у понеділок скликає негайну нараду з силовиками у справі біженців. Це викликано рішенням Німеччини відновити контроль на своїх внутрішніх кордонах, зокрема з Австрією. Про це інформує TVP.INFO.

“Після рішення Німеччини про припинення частини зобов’язань щодо прикордонного руху у рамках Шенгенської угоди, прем’єр Копач скликала негайну нараду. У понеділок на ній мають з’явитися міністри закордонних та внутрішніх справ, а також комендант Прикордонної служби”, - йдеться в повідомленні.

У неділю глава МВС Німеччини Томас де Мезьєр у телефонній розмові поінформував польську колегу Терезу Пьотровську про тимчасове відновлення контролю на кордонах Німеччини з Австрією. У зв’язку з цим,  МВС Польщі у спеціально оприлюдненому зверненні закликало поляків мати з собою закордонні паспорти при перетині кордону з Німеччиною, а громадян третіх країн - усі необхідні документи для перебування в Шенгенській зоні.

Речниця МВС РП Малгожата Возняк повідомила, що Польща вивчає ситуацію і також не виключає відновлення контролю на кордоні з іншими країнами ЄС. “Ми готові, у нас є відповідна кількість прикордонників, аби зміцнити контроль на кордоні. Адекватно реагуватимемо на зміну ситуації”, - заявив Возняк в коментарі РАР (pap.pl).

У понеділок у Варшаві також планують створити міжвідомчу групу, яка інформуватиме громадськість щодо проблем з біженцями. За інформацією речника уряду Цезарія Томчика, крім урядовців до роботи у групі будуть запрошені представники польських церков і неурядових організацій. Вони допомагатимуть знайомити польське суспільство з масштабами проблеми біженців.

В наступну середу в Сеймі глави МЗС та МВС Польщі Гжегож Схетина і Тереза Пьотровська мають представити депутатам детальну інформацію про біженців і на які умови може піти Польща, щоб прийняти більшу кількість мігрантів з півдня.

На сьогодні Польща зобов'язалася прийняти 2 тис. біженців. Єврокомісія просить Варшаву прийняти ще понад 9 тис. Варшава поки що не дала на це ствердної відповіді.

У минулу п'ятницю глави урядів "Вишеградської групи" у Празі підтвердили, що не погоджуються на примусовий квотний принцип розподілу біженців між країнами ЄС.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ