Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У потенційного голови податкової служби задекларовано шість квартир та чотири авто

Кандидат на посаду голови Державної податкової служби Сергій Верланов отримав понад 889 тис. гривень від зарплати та гонорарів. Про це свідчать дані його декларації за 2018 рік, передає УНН.

Згідно з декларацією, за минулий рік Сергій Верланов, працюючи заступником міністра фінансів України, заробив майже 493 тис. грн, в АО “Саєнко Харенко” він заробив 53 тис. грн, а в ТОВ “Саєнко Харенко” — майже 159 тис. грн. Від юридичної особи, яка зареєстрована за кордоном, а саме від Council of Europe отримав 122 тис. грн гонорару та від World Bank — 63 тис. грн гонорару та інших виплат згідно з цивільно-правовими правочинами.

Від АТ “Ощадбанк” він отримав проценти у розмірі майже 10 тис. грн, а також страхових виплат у розмірі понад 52 тис. грн та відшкодування добових та накладних витрат у розмірі понад 14 тис. грн.

У готівці Верланов тримає 20 тис. грн, 150 тис. дол. та 40 тис. євро., а його дружина зберігає у готівці 50 тис. грн, 15 тис. дол., та 10 тис. євро. Водночас у “ПриватБанку” пан Сергій зберігає понад 337 тис. грн, а в “Ощадбанку” — понад 47 тис. грн та 448 євро.

У власності сім’ї Верланова є шість квартир площею 36,8, 82, 103 та три квартири по 86,8 квадратних метрів у Львові та Києві, одне паркомісце, а також чотири автомобілі марки ВАЗ, Mitsubishi, Volkswagen та Audi.

Вищу освіту Сергій Верланов здобув у Львівському національному університеті імені Івана Франка, у 2003 році закінчив юридичний факультет за спеціальністю “Правознавство”, здобув кваліфікацію магістра права. А в у 2008 році він отримав науковий ступінь кандидата юридичних наук зі спеціальності “Теорія та історія держави й права; історія політичних і правових учень”.

Після закінчення вишу Верланов працював юрисконсультом у деяких підприємствах Львівської області. А з листопада 2008 року і до червня 2015-го працював на посаді юриста в одній із компаній Великої четвірки — PwC. Впродовж з липня 2015 року до липня 2018-го обіймав посаду партнера у провідній юридичній фірмі України Sayenko Kharenko.

Також у 2015 — 2017 роках він був співголовою юридичного правового комітету Американської Торгової Палати в Україні.

А починаючи з 2016 року Сергій Верланов є членом Громадської ради доброчесності, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (делегований Асоціацією правників України).

26 липня 2018 року він був призначений на посаду заступника Міністра фінансів України.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ