Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У потязі Львів-Санкт-Петербург знайшли пакунок з наркотиками

Під час оперативного відпрацювання пасажирського потягу сполученням Львів – С.Петербург на пункті перетину Державного кордону Удрицьк працівниками УМВС України на Львівській залізниці разом із працівниками митниці у 10 вагоні потягу виявили наркотичну сировину, повідомили у СЗГ УМВС України на Львівській залізниці.

Поліетиленовий пакет чорного кольору було сховано напроти одного з купе вагону під захисним кожухом системи опалення. За допомогою службового собаки на призвісько «Мухтар» правоохоронці «вийшли» й на власника пакунку. Ним виявився громадянин України Віктор Р., безробітний та несудимий.

Під час розмови із затриманим виявилось, що вказаний поліетиленовий пакет з марихуаною він заховав перед початком проходження митного контролю та перевозив до станції Лунинець Республіки Білорусь з метою подальшого збуту.

За попередніми даними загальна вага пакунку близько 200 грамів. Вилучений поліетиленовий пакет направлено до науково-дослідного криміналістичного центру на дослідження. Перевірку показів та збір подальшої інформації покладено на працівників лінійного відділу міліції на станції Рівне.

Попередньо вчинок затриманого підпадає під дію статей 305 та 307 кримінального кодексу України – контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, тобто їх переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю, – і тягне за собою відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ