Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У профспілках кажуть про скорочення в школах

Владою заплановано скоротити щонайменше 10% непедагогічних працівників шкіл. Про це повідомили у Київській міський організації профспілки працівників освіти і науки, інформує освітній портал.

У столичній освітянській профспілці зазначають, що права на працю можуть бути позбавлені більше 2 тисяч працівників навчальних закладів лише у Києві. Зокрема, йдеться про скорочення прибиральниць, сторожів, комірників, кухарів та інших непедагогічних працівників шкіл.

"Пропоноване скорочення не враховує реальну потребу загальноосвітніх навчальних закладів у кадровому забезпеченні", - йдеться у повідомленні.

У профспілці також наголошують, що Міністерство освіти і науки пропонує зменшити кількість студентів, які одержуватимуть стипендії.

"На сьогодні академічні стипендії виплачуються не менш як двом третинам студентів кожного курсу за кожною спеціальністю, без урахування осіб, які отримують соціальні стипендії. За пропозиціями Міністерства освіти і науки України стипендію одержуватимуть лише 15-20% студентів", - зазначають у профспілці.

У Київській міський організації профспілки працівників освіти і науки також наголосили, що "реалізація драконівських мір призведе до масових акцій протесту".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ