Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У природному парку під Запоріжжям гинуть тварини

До Громадського ТБ Запоріжжя звернувся колишній директор парку Володимир Колісніченко. За його словами, наразі в «Таврії» гинуть тварини – через брак фінансування їх просто не годують. А підніжного корму тваринам не вистачає. Також через відсутність грошей у парку періодично падають секції паркану, через що тварини виходять за його межі.

Зоологічний парк місцевого значення «Таврія» розташований біля села Гайчур у Новомиколаївському районі Запорізької області. Територія представлена різноманітними ландшафтами: первозданними полиново-злаковими та чагарниковими степами, штучними лісовими масивами, річками й озерами. Тут в природних умовах живуть рідкісні види тварин: коні Пржевальського, бізони, муфлони, козулі, лані, олені благородні, кулани і навіть страуси.

Ще декілька років тому парк регулярно приймав сотні туристів з усієї України, проте наразі майже не має відвідувачів. Не останню роль в цьому зіграв той факт, що «Таврія» перебуває на балансі машинобудівного підприємства «ЗАЗ», яке зараз переживає не найкращі часи.  

На підприємстві, куди ми звернулися за коментарем, цю інформацію спростували. За словами заступниці голови правління ПАО «ЗАЗ» з фінансів та планування Наталії Дубініної, має місце помста колишнього директора, незадоволеного звільненням. «Так, тварини у парку і справді гинуть, проте не від голоду, а від нападу вовків», — пояснила наша співрозмовниця.

Журналісти Громадського ТБ Запоріжжя навідалися до Новомиколаєвського району і на власні очі побачили не тільки порожній парк і повалені секції паркану, але й рештки трьох тварин. За словами співробітника парку, який побажав залишитись неназваним, їх більше, ніж три. Також ми бачили об’їджені дерева і витоптані пасовиська.

Оскільки природоохоронна прокуратура в Україні ліквідована, вочевидь, на цю ситуацію має звернути увагу Національна поліція.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ