Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Пустомитах тривають роботи з реконструкції очисних споруд

Станом на сьогодні у місті виконано близько 50% робіт.

Фото: ЛОВА

Про це пише департамент екології та природних ресурсів ЛОВА. 

Реконструкцію очисних споруд у м. Пустомити розпочали у 2019 році. 

Метою проєкту є реконструкція існуючих каналізаційних очисних споруд очистки господарсько-побутових стічних вод із впровадженням сучасних енергозберігаючих технологій повної біологічної очистки. 

Проєктна потужність очисних споруд складає 2700 м3  за добу – дві черги по 1350 м3 за добу.

У 2023 році заплановано завершення І черги будівництва. 

Фото: ЛОВА

Роботи виконуються коштом коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища та місцевого бюджету: з обласного фонду ОНПС у 2023 році  передбачено понад 8,9 млн грн та місцевого бюджету – майже шість млн грн.

За кошти виконають роботи з реконструкції технологічного корпусу з трансформаторною підстанцією, прокладання зовнішніх мереж електропостачання, прокладання зовнішніх технологічних комунікацій, встановлення обладнання механічної та біологічної очистки стоків, благоустрою території.

«Повна реконструкція очисних споруд матиме позитивний вплив на територію не лише Пустомитівської громади, але й інших громад Львівщини, оскільки завдяки його успішній реалізації зменшиться забруднення грунтів та вод річки Ставчанка та річки Дністер», – зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів ЛОВА Оксана Війтик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ