Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Раді побились "свободівець" та "слуга народу"

11 грудня в стінах парламенту стався конфлікт між "слугою народу" Богданцем та народним депутатом сьомого скликання, представником ʺСвободиʺ Едуардом Леоновим. Останній стверджує, що бійку почав депутат від ʺСлуги народуʺ.

Водночас ʺСлуга народуʺ стверджує, що ʺгрупа осібʺ напала на Богданця, - передає Радіо Свобода.

ʺВважаємо цей інцидент свідомою провокацією, яка має на меті зрив законотворчого процесу і дестабілізацію ситуації в Раді на догоду певним політичним силам. Дуже показовою для нас є кооперація у спробі зриву роботи комітету між представниками партій проросійського спрямування і політичних сил, які називають себе патріотичнимиʺ, – заявили в ʺСлузі народуʺ.

У фракції звернулися до правоохоронних органів з вимогою ʺналежним чином відреагувати на цей інцидент відповідно до чинного законодавстваʺ.

Після бійки у Верховній Раді народний депутат від ʺСлуги народуʺ Андрій Богданець потрапив до лікарні з підозрою на струс мозку, повідомила його колега Євгенія Кравчук у Facebook.

11 грудня аграрний комітет парламенту почав розгляд законопроєкту про обіг земель сільськогосподарського призначення. Наразі ʺСвободаʺ виступає проти запровадження ринку землі.

13 листопада Верховна Рада в першому читанні підтримала проєкт закону про ринок землі сільськогосподарського призначення з 1 жовтня 2020 року.

Мораторій на продаж землі запроваджений у 2001 році. Його дія має завершитися 1 січня 2020 року, якщо Верховна Рада знову його не продовжить.

Відкриття ринку землі підтримують західні організації, зокрема Міжнародний валютний фонд та Європейський суд із прав людини. Продаж сільськогосподарської землі в Україні наразі офіційно заборонений.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ