Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Раді побилися Лещенко і Мельничук

Народний депутат з фракції БПП Іван Мельничук намагався побити іншого депутата Сергія Лещенка через пост у Facebook.

Про це УП розповіли інші народні депутати, які стали свідками бійки у парламентській залі.

У результаті бійки Лещенку відірвали рукав піджака.

За словами депутатів, Мельничук сварився з Лещенком через пост у Facebook, що депутати БПП не приходять на комітет з питань запобігання і протидії корупції за вказівкою Адміністрації президентам.

"Була дискусія, чому Сергій це написав", - сказав інший депутат від БПП Ігор Артюшенко.

"Іван Мельничук почав битися з Лещенком. Це повний абсурд парламентаризму", - зазначив позарфакційний нардеп Юрій Дерев'янко.

Пізніше у рукоприкладство втрутився нардеп від БПП Олег Барна, який їх розборонив.

"Я лише бачив, як Лещенко відмахувався, коли Барна їх розбороняв", - зазначив Валерій Пацкан.

Пізніше з трибуни парламенту виступив колега Лещенка – нардеп Мустафа Найєм.

За його словами, борці з корупцією "зазнають тортур фізичних і моральних". "Ми ніколи не відчували підтримки від цих людей, що в парламенті. Так само починав Янукович", - додав він.

Після цього зробив заяву голова Верховної Ради Андрій Парубій.

"Вважаю неприйнятними бійки в залі. Це дискредитує тих, хто бере участь у бійці і весь парламент", - сказав він.

Парубій сказав, що звернувся до регламентного комітету Ради для вжиття заходів.

У свою чергу  депутат БПП Іван Мельничук заявив: "Прозвучала цинічна брехня. Оббріхує всіх, починаючи з президента, закінчуючи народними депутатами".

Мельничук стверджує, що вони підійшли до Лещенка, щоб дізнатись, звідки в нього та інформація, що він опублікував у Facebook.

"Кожен має відповідати за свої слова, навіть ціною розірваного рота і синцями під очима", - зазначив Мельничук.

Водночас, у коментарі "Українській правді", нардеп Ігор Артюшенко, про якого також писав Лещенко,  підтвердив, що 8 лютого не ходив на засідання парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції.

"Поки окремі політики будуть використовувати Комітет для особистого піару і політиканства замість роботи - мене на Комітеті не буде, бо я не буду власним прізвищем прикривати їх істеричні випади", - заявив Артюшенко.

Як відомо, 8 лютого нардеп Лещенко повідомив у Facebook, що частина депутатів БПП не ходять на засідання комітету по боротьбі з корупцією начебто за вказівкою з Адміністрації президента.

"Депутати от лояльної частини БПП бойкотують засідання антикорупційного комітету Ради. Кажуть, їх викликали на Банкову і сказали зривати кворум. Пару раз зірвуть - і потім можна звинувачувати комітет в неспроможності. Але засідання почалося і без них. В принципі, все правильно роблять - показують, хто головний корупціонер в країні", - написав Лещенко.

У коментарях під дописом Лещенко уточнив, що не було зокрема нардепа Ігоря Артюшенка. Інші коментатори додали, що не було Кривохатька, Барни і Мельничука.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ