Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Раді вирішують чи притягнути до кримінальної відповідальності Колєснікова

В понеділок, 8 жовтня 2018 року, Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України розглянув подання Генерального прокурора України Юрія Луценка про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дмитра Колєснікова. Про це проінформували у Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Юрій Луценко представив на засіданні Комітету ВРУ подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Дмитра Колєснікова

Участь у роботі Комітету взяв прокурор першого відділу процесуального керівництва прокуратури Дніпропетровської області.

Представляючи подання, Генеральний прокурор зазначив, що Д. Колєсніков підозрюється у тому, що у 2012 році він, як Голова Державного агентства України з управління державними корпоративними правами та майном підписав документи, якими незаконно із цілісного майнового комплексу державного підприємства «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Ю. Осади»  виділені та віднесені до соціальної сфери приміщення двох корпусів, що в подальшому дало змогу незаконно передати ці об’єкти до комунальної власності Дніпропетровської міської ради, унаслідок чого спричинено понад 16,7 млн грн збитків державним інтересам, тобто вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем).

Генпрокурор додав, що пізніше Дніпропетровська міська рада на аукціоні продала ці об’єкти товариству з обмеженою відповідальністю за суму менше 5 млн грн, після цього промисловий потенціал підприємства був знищений, станки вирізані, лабораторія фактично ліквідована, що фактично призвело до неможливості виконання державним підприємством свого оборонного завдання.

«У зв’язку з цим я звертаюся до Верховної Ради України з поданням про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Колєснікова Дмитра Валерійовича», - наголосив Юрій Луценко.

Генеральний прокурор підкреслив, що «діями Дніпропетровської регіональної прокуратури два корпуси повернуто до державної власності, зараз там відновлюючий виробничий цикл, і найближчим часом підприємство буде працювати на українську армію і оборону нашої країни».

Нагадаємо, 18 вересня 2018 року Генеральний прокурор України Юрій Луценко повторно підписав та вніс до Верховної Ради України подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів України Олександра Вілкула, Дмитра Колєснікова та Сергія Дунаєва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ