Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У ремонт неонатального відділення обласної лікарні вкладуть 2 млн євро

Цього року розпочнеться реконструкція приміщення неонатального відділення Львівської обласної клінічної лікарні. Відтак, усі системи життєзабезпечення лікарні буде замінено на нові: автоматична вентиляція, каналізація, водопровід та електромережа, система опалення, киснева система тощо. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

У проекті використовуватимуть тільки найновіші матеріали, безпечні для малюків. Майже дві третини вартості відновлення лікарні становить найновіше реанімаційне та неонатальне обладнання.

За попередніми розрахунками загальна вартість проекту може сягнути 2 000 000 євро. Реконструкцію проводитиме компанія «Віннер Груп Україна» за підтримки Львівської обласної державної адміністрації та Міністерства охорони здоров’я України.

Зазначимо, нещодавно відбулась передача вже­ другого неонатального автомобіля медичної допомоги від компанії «Віннер Груп Україна» Львівській обласній клінічній лікарні (ЛОКЛ). Реанімобілі створено на базі Ford Transit із новітнім медичним обладнанням для перевезення щойно народжених малюків, чиє здоров’я опинилося під загрозою. Перший реанімобіль для ЛОКЛ передали у березні 2018.

Зазначимо, понад 700 немовлят із масою тіла від 500 г щороку надходить у відділення інтенсивної терапії новонароджених Львівської обласної лікарні. Сюди з усієї області з’їжджаються найменші пацієнти, транспортування яких має бути максимально надійним, безпечним, позбавленим коливань та вібрацій. Обладнання нових реанімобілів містить автономний інкубатор для довготривалого транспортування новонароджених із високотехнологічними амортизаторами. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ