Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Рівному викрили лікарів, що привласнили понад пів мільйона гривень

У Рівному правоохоронці викрили керівника медзакладу і двох лікарів на привласненні грошей з бюджету. Йдеться про понад пів мільйона гривень. За версією слідства, керівник одного з медзакладів обласного центру фіктивно оформив на роботу двох лікарів, які отримували зарплатню.
Фото - Рівненська обласна прокуратура

Про це 22 лютого повідомила речниця прокуратур в області Оксана Жужельська.

За даними слідства, керівник одного з медичних комунальних закладів у Рівному оформив на роботу двох лікарів. З січня 2021 року по червень 2023 року їм виплачували зарплатню.

"У цей час вказані особи насправді не виконували своїх посадових обов’язків, а перебували в іншому населеному пункті, де займалися приватною медичною практикою. Завдяки такій злочинній схемі територіальній громаді Рівного завдано збитків на понад 500 000 гривень, які троє спільників привласнили та легалізували", — зазначила Оксана Жужельська.
Правоохоронці під час обшуку вдома у лікарів виявили майже 240 тисяч гривень, банківські картки, документи та чорнові записи.

Фігурантам повідомили про підозру за двома статтями — привласнення грошей у великих розмірах та легалізація незаконно одержаних прибутків. Їм загрожує позбавлення волі від п'яти до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Підозрюваним обрали запобіжний захід — нічний домашній арешт. Керівника медзакладу відсторонили від посади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ